tarafından - Aralık 4, 2020
252 görüntüleme

Son dakika haberi: İzmir'de korkutan deprem! Kuşadası Körfezi'ndeki depremin şiddeti açıklandı...

Son dakika… Ege’de korkutan deprem: İzmir’de de hissedildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre deprem Yunanistan'ın Samos Adası'nda 4.1 büyüklüğünde meydana geldi. Deprem İzmir ve çevre illerde de hissedildi.

 

Yunanistan’ın Samos Adası’nda, saat 12.34’te Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre yerin 9.90 kilometre altında meydana gelen deprem, İzmir’in özelikle Seferihisar, Kuşadası ve Menderes gibi kıyı kesimleri başta olmak üzere birçok yerinden de hissedildi. Deprem kısa süreli paniğe neden oldu.

30 EKİM’DEKİ DEPREM, İZMİR’İ VURMUŞTU

Ege Denizi’nde İzmir’in Seferihisar ilçesinde 30 Ekim’de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle kentte bazı binalar yıkılmış, çok sayıda bina da hasar görmüştü. Depremde 100’den fazla kişi de yaşamını yitirmişti.

SON DEPREMLER

Yaşanan depremlerin saatini ve büyüklüğünü anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem- Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi(BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://deprem.afad.gov.tr/sondepremler

İzmir ve çevresinde hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD'dan gelen son dakika bilgilerine göre deprem saat 12.34'te Ege Denizi açıklarında gerçekleşirken, sarsıntı İzmir ve çevresinde hissedildi. Kandilli Rasathanesi ve AFAD depremle ilgili son dakika bilgilerini paylaşıyor. AFAD, İzmir ve Kuşadası'nda hissedilen depremin merkez üssünün Samos Adası olduğunu açıkladı. Ekim ayında İzmir'de gerçekleşen depremin şiddeti de 6.8 olarak ölçülmüştü.

Son dakika haberi... İzmir ve çevresinde hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD'dan gelen son dakika açıklamasına göre depremin büyüklüğü 4.1 olarak belirtildi. AFAD verilerine göre saat 12.34'te Ege Denizi açıklarında 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelirken, İzmir ve çevresinde de sarsıntı hissedildi. Depremin aynı şekilde Manisa, Aydın, Uşak gibi şehirlerde de hissedildiği açıklandı.

AFAD'DAN İZMİR DEPREMİ AÇIKLAMASI

AFAD'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre depremin merkezinin Yunanistan'ın Samos Adası olduğu ifade edildi. İzmir'de yaşanan deprem Manisa, Aydın, Çanakkale gibi çevre illerden de hissedildi.

KANDİLLİ'DEN DEPREM AÇIKLAMASI

 

Kandilli Rasathanesi de yaptığı açıklamada, İzmir'de hissedilen depremin büyüklüğünü 4.1 olarak ifade ederken derinliği ise 5 KM olarak belirtti.

 

 

Yayınlanan: Gündem, Toplum
Bunu beğenen ilk kişi ol.